sesong- produkter
helte- produkter
den nye strategien
grandiosa
stabbur-makrell
toro
nora
idun
bigone
nugatti
FUN Light
leverpostei
mr.lee
grandiosa
HELTEPRODUKT - grandiosa
KATEGORI-INNSIKT
salgs-utvikling
Pizza bærekraft
picos i 
pizza
SUKSESS- HISTORIER
markeds- andel
mersalg ideer
 kan deles med kunde for selger
MEDIA I PERIODEN
butikk- MATERIELL
Varemottak
Frysevarer er ømfintlige for temperaturendringer så det er viktig at varene blir satt enten rett inn på fryselager eller fylles rett i disk / skap. Bakgrunnen til dette er at iskrystallene i pizzaen smelter raskt. Plasseres pizza, som har begynt å smelte, på frys igjen, vil det dannes nye iskrystaller. Da kan kvaliteten svekkes og gi endringer i tekstur , smak og potensielt økt bakterievekst.
Frysedisker vs fryseskap
Pizza som står i fryseskap er mer utsatt for temperatur-svingninger enn pizza i (brønn)disk. Dette på grunn av åpning / lukking av dørene til fryseskapet, som skaper temperatur-svingninger. Pizza som utsettes for gjentatte temperatur-svingninger vil kunne resultere i frysebrenning (tørre flekker), is-krystallisering, endret tekstur / smak, og potensielt bakterievekst og redusert holdbarhet. Pizza som står i fryseskap er også mer utsatt for at toppingen faller ned, og dermed oppleves som ujevnt fordelt når forbruker skal steke denne hjemme.
Temperatur
Frysedisker må regelmessig av-ises for å fjerne islag, som har blitt dannet som en konsekvens av temperatur-svingninger. Islag i disken vil redusere kapasiteten til å holde rett temperatur. Tøm disken for produkter før av-ising startes, for å unngå at pizzaen tiner.
KUNDE SOM OMBESTEMMEr SEG
Av og til ombestemmer kundene seg og legger fra seg pizzaen andre steder i butikken enn i frysedisken. Dette medfører at frysekjeden er brutt og tiningsprosessen starter. Pizza som har tint må IKKE legges tilbake i disken eller på fryselageret for å fryse den på nytt. Tint pizza må registreres som svinn og kastes, for ikke å risikere misfornøyde kunder og i verste fall matforgiftning.
Rutiner/Håndtering
For å sikre at kundene får en pizza som ikke er « full av iskrystaller» er det viktig at varene fylles hurtig inn på plass og ikke blir stående lenge på gulv ute i butikken. En hyppig kundeklage er iskrystaller / snø på pizzaen, som en konsekvens av at frysekjeden har blitt brutt. Dette ser ikke bra ut og gir et dårlig resultat når pizzaen stekes (blir «soggi» / fuktig).
LASTEMERKE DISKEN IKKE STABLE OVER STOPPER LUFTSTRØM
Brønndisker har et lastemerke i øvre del av disken, som indikerer max lastehøyde. Dersom man laster over dette merket vil man bryte luftstrømmen som lager et «lokk» over pizzaen og beskytter den fra den varme luften i butikklokalet. Når denne luftstrømmen brytes vil varm luft komme til og pizzaen begynner gradvis å tine og iskrystallene i pizzaen starter å smelte. Dette skaper kondens og fuktighet på overflaten av pizzaen, noe som igjen, kan gi endret kvalitet som nevnt tidligere.
PIZZAINNSIKT - VAREHÅNDTERING
pizzaiNNSIKT
varehåndtering
fryseprosjekt